מי אתם? איך הגעתם לנושא?

מפעילי אתר זה הם קבוצה של ישראלים שנחשפו לפרויקט בדרכים שונות והתחילו ללמוד על הרעיון ולפעול יחד לקידום הנושא.

לחצו כאן על מנת לצפות בצוות הפעילים.

האם אתם בקשר עם הפרויקט העולמי?

בהחלט. אנחנו קבוצת הפעילים הישראלית, חלק ממארג קבוצות הפעילים בעולם. אנחנו נמצאים בקשר עם הפרויקט העולמי באמצעות רוקסאן, שותפתו של ז’ק, ודרך פעילים מרכזיים נוספים בעולם, והפעילות שלנו נגזרת ממטרות הפרויקט ארוכות הטווח. רוקסן וז’ק הביעו לא אחת את הערכתם לפעילות הצוות הישראלי שהוא אחד המובילים בעולם.

מה מקור השם פרויקט ונוס?

שם הפרויקט מושאל משם העיר שמרכז המחקר של הארגון נמצא בקרבתה – העיר “ונוס” בפלורידה, ארה”ב.

 

מהו מרכז פרויקט ונוס בישראל?

“מרכז פרויקט ונוס” הוא מרכז פעילות ומרכז מידע ישראלי שהוקם באוקטובר 2015 בת”א, לקידום המטרות וההצעות של הארגון העולמי “פרויקט ונוס”. בימים אלה הוא פותח שנה שנייה. המרכז הוקם ומופעל ע”י צוות הפעילים הישראלי. ניתן להתעדכן בפעילות דרך דף המרכז בפייסבוק.

כמה פעילים יש בארץ?

להערכתנו, יש לפרויקט בארץ כמה עשרות אלפי תומכים, אך קבוצת פעילי הליבה שאחראית על תחזוקת האתר, כתיבת ותרגום התכנים, יצירת חומרי וידאו, ניהול מפגשים, ניהול משאבי אנוש ועוד אינספור מטלות אחרות, מונה היום מספר פעילים בודדים כאשר איש מתוכם לא מקבל שכר, כולם עובדים בהתנדבות בזמנם הפנוי, וכקורבנות של המערכת הכספית צריכים גם להתפרנס במקביל. היום, אנחנו נמצאים בשלבים הראשונים בלבד של פריצת הפרויקט לתודעה הציבורית. אנחנו זקוקים להשתתפותכם ועזרתכם, שתעזור לקחת אותו לשלב הבא (פרטים על כך בהמשך).

ומה המצב בעולם?

משיחות עם אנשי הקשר של הקבוצות השונות הפעילות בעולם, הפעילות בארץ מהגדולות בעולם. כאמור, הפרויקט זקוק לכם כדי להגיע לשלב הבא.

מי מממן אתכם בארץ?

תומכים רבים של הפרויקט בארץ מסייעים למרכז להתקיים כלכלית. לאורך השנים האחרונות ועדיין היום, אנחנו מממנים הוצאות רבות מכיסנו ומעזרה של פעילים ותומכים נוספים שמנדבים מזמנם, מיכולתם, מרכושם וגם מכספם כדי לקדם את הפעילות של הצוות בישראל. עיזרו לנו לקדם את הפרויקט במשאבים, זמן או כסף.

מה הקשר שלכם למחאה בישראל של קיץ 2011?

חלקנו השתתף במחאת האוהלים והקים מאהל לפרויקט ונוס בשד’ רוטשילד. קיימנו הרצאות, התראיינו לכתבים מישראל ומהעולם וצברנו נסיון בהסברה ובאקטיביזם ובעיקר שמחנו להשתמש בפלטפורמה שניתנה לנו ברחוב להפצת הרעיונות של הפרויקט באמצעות שלטים ומגאפונים.

עם זאת, בניגוד לרוב הארגונים שלקחו חלק במחאת האוהלים, אנחנו לא מציעים רפורמה או תיקון של השיטה הנוכחית ולא מבקשים חקיקה או קביעת תקציבים חדשים. אנחנו פועלים לשינוי כולל של השיטה החברתית-כלכלית ומעבר לשיטה שונה מאוד. כיוון שברור לנו שזה דורש מודעות ציבורית גדולה לרעיונות של הפרויקט, לא ראינו עצמנו כמשתתפים ב”מחאה” או פניה לממשלה בדרישות אלא השתמשנו בהפגנות ובאירועי הקיץ השונים כזירה להשמעת הרעיונות ופנינו, למעשה, אל הציבור.

איך אפשר לעזור?

תוכלו למצוא כיצד ניתן לסייע בפרויקט בלינק הבא.